Sorteren en afzetten

Vervolgens wordt het fruit in de periode oktober tot juli gesorteerd en afgezet. Van oktober tot begin maart wordt vooral het perenras ‘comice’ afgezet. Het perenras ‘conference’ wordt gedurende de gehele afzetperiode gelijkmatig afgezet.

Het fruit wordt gesorteerd op maat en kwaliteit en dan verpakt conform de wensen van de eindafnemer. Deze eindafnemers zijn over heel de wereld verspreid(Sainsburry, Mark & Spenser). Deze afzet wordt verzorgd door een vaste exporteur die het fruit van ons koopt.

Het sorteren en verpakken gaat in grote lijnen als volgt in z’n werk:
Tijdens het oogsten wordt het fruit verpakt in z.g. voorraadkisten (inhoud ongeveer 300 kg). In deze voorraadkisten wordt het fruit ook bewaard.
Tijdens het sorteren wordt in een handeling het fruit zowel gesorteerd naar maat en kwaliteit als ook omgepakt naar kleinverpakking (1 tot 12 kg.). Deze kleinverpakking zijn de dozen die je bij de groenteafdelingen van de supermarkten aantreft. Wij stemmen de verpakkingsmethode exact af op de wensen van de client. Er is een sorteerhal met een z.g. sorteermachine die allereerst de grote kisten onder water kantelt om ze leeg te maken (het onder water kantelen voorkomt beschadiging van de peren).
Vervolgens worden de peren weer boven het water uitgetild en een voor een via een z.g. “verenkelaar” onder een computer doorgevoerd die van elke peer de maat vaststeld.
Vervolgens brengt deze sorteermachine de peren, afhankelijk van de maat, naar verschillende transportbandjes.  Doordat de peren nat zijn zit er een soort laagje overheen dat sorteerbeschadiging voorkomt. Droog op droog geeft beschadiging.
Vanaf de band worden de peren handmatig op kwaliteit gesorteerd.  Afhankelijk  van deze kwaliteit worden de peren handmatig in de verschillende soorten kleinverpakking geplaatst.
Met deze sorteerwerkzaamheden zijn bij ons het gehele jaar ongeveer 35 mensen bezig.Nieuwsbrief

Uw verzoek is verzonden!
*Dit is geen geldig e-mail adres.